God skægpleje

Brug for et godt råd til din skægpleje? Her får du 3! Skægget er noget der skal passes og plejes, så spring ikke over disse råd.

1: Kend dig selv og din skægpleje

“Alt godt, til den der venter” er en kendt vending, dette gør den dog ikke mindre sand. Tager vi denne vending og benytter den indenfor skægpleje, giver den ligeledes også god mening.

Det første trin til et sundere skæg, er at kende din ansigtsform. Har du eksempelvis et smalt ansigt, ville det være at foretrække at lade skægget gro i længere tid, for at udjævne formen. Hvis du har en bredere kæbe, skal du sørge for at holde skæggets sider korte.

2: Brug skægolie og skægbalsam til din skægpleje

Der er forskel på skægbalsam og skægolie! Skægbalsam giver næring til selve hårene og skægolie koncentrerer sig om huden under skægget.

En del mænd vælger at benytte sig af udelukkende skægbalsam, da de tror at det vigtigste er at beskytte selve skægget. Dette er ikke helt forkert, men det giver kun mening at bruge skægbalsam, hvis du også bruger skægolie, da den forhindrer huden under skægget i at blive irriterende og samtidig mindsker kløe.

Brug skægolie om morgenen og vask det først af om aftenen med varmt vand. Olien trænger igennem til huden og er let at vaske af. Hvis skægget er tørt, skal du også bruge skægbalsam, så der kan blive tilført ekstra fugt.

3: Benyt fugtighedscreme til din skægpleje

Anskaf dig en fugtighedscreme der ikke er for fedtet. Din hud forbliver hyrderet og kombinerer du regelmæssig brug af fugtighedscreme og skægolie, vil dette garantere et sundt og flottere skæg. Samtidig med dette, bliver dit skæg også nemmere at vedligeholde og du vil opleve at det bliver lettere at style skægget, da der vil være færre modstrittende hår.

Dette er også med til at modvirke fx skel fra skægget. Det er nemlig kombinationen af tør hud og skæg som danner skel, da huden har brug for fugt. Typisk vil skægget stå i vejen, og derfor anbefaler vi at bruge en større mængde fugtighedscreme på områder med skæg. Har du skægstubbe finder der også produkter som nemt kan give dig effekten af både fugtighedscremen og skægolien. Som sagt, anbefaler vi at du dagligt fugter og plejer dit skæg for at få det fulde potentiale af din skægpleje.

Anbefalede produkter

Skægolie fra RAW Naturals 50 ml.

Efterlader dit skæg blødt og velplejet. Du skal ligesom med en preshave olien, blot bruge et par dråber af dette vidunder produkt også er du og dit skæg, godt kørende. Brug den efter trimning eller barbering for at få det bedste udbytte.

Skægshampoo fra Mario Lorenzin 1975 50 ml. 

Her er der tale om en yderst effektiv skægshampoo fra Mario Lorenzin. Dette brand, har kun været med en enkelt gang i vores abonnementsboks og vi fik god feedback på den.

Skægshampooen er lavet med ekstrakter fra radicchio planten, som har nogle meget gavnlige egenskaber. Radicchio er kendt for at rengøre hud og hår, samt fjerne snavs og fedt uden at ødelægge pH-balancen eller udtørre hud og hårsække.

Skægolie fra Recipe for men

Et fejlfrit skæg starter med Recipe for men’s beroligende og luksuriøse skægolie. Lavet af en frisk blanding af naturlige olier og ekstrakter som plejer, blødgør og tilføjer glans. Det efterlader dit skæg perfekt plejet og let at kæmme.

Vi har både haft skægolie fra Barberians CPH og Recipe for men med i vores abonnementer.

Desuden anbefaler vi at du bruger skægvoks, hvis du gerne vil style dit skæg.

Så husk disse råd til din skægpleje og gå i gang med at forkæle dit skæg!