Brug maske mod tør hud

Tør hud har altid været et kendt problem i mange år og det er ikke noget som kommer til at ændre sig. Derfor får du her hudplejens historie og nogle gode råd mod tør hud.

Du bliver overrasket over hvor meget hudpleje til mænd faktisk har fyldt. For selvom det er ved at være rimelig almindeligt blandt mænd at varetage deres hudpleje med alvor, så er det bestemt ikke nogen ny trend, den er faktisk oldgammel… 

Historien afslører, at hudpleje faktisk blev adopteret af mænd så langt tilbage som det gamle Egypten. Deres interesse for hudpleje og hygiejne omhandlede ønsket om at kunne tiltrække sig en ægtefælle og være fremtrædende i et konkurrencepræget samfund. Tja, det er vel ingen hemmelighed at mænd vælger at tage deres hudpleje seriøst for blandt andet, at være mere fremtrædende også i forbindelse med opmærksomhed fra det modsatte køn.

Uagtet mænds motivation for at gå op i hudpleje, så er der i hvert fald masser der tyder på, at dette forekom mere alment i “gamle” dage. Fra så tidligt som 10.000 f.Kr. brugte mænd duftende olier og salver til at blødgøre huden og maskere kropslugt.

Gamle egyptere brugte olier og cremer til beskyttelse mod solen og tørt klima. Hudpleje har nærmest været med en del af vores hverdag, siden dag ét. I dag er der flere forskellige typer af pleje produkter til huden, nogle er mere målrettet bestemte problemer, såsom akne, hvorimod andre er grundlæggende remedier til en generel, sundere hud. Vi anbefaler også at opsøge en dermatolog, inden du kaster dig ud i forskellige produkter, hvis du har et specifikt problem. 

Tør hud på hånden

1. Anvend en fugtighedscreme mod tør hud

Nogle gange kan de mest åbenlyse ting, føles som åbenbaringer. Hvis vi skulle gætte på et plejeprodukt, du med høj sandsynlighed har stående på badeværelset, eller brugt i dit liv, så er det fugtighedscreme. Særligt med vores vejrforhold taget i betragtning, så ville det være en kæmpe fejltagelse, ikke at have noget der kan hjælpe huden. Tør hud eller ej, så er en befrielse for din hud at få tilført noget fugt gennem dagen. Summersummarum, brug fugtighedscreme, hver dag! Gør det gerne efter du renset ansigtet med en face wash eller lignende. På den måde, fjerner du urenheder og snavs inden på påfører fugtighedscreme, som derefter også vil give dig en bedre effekt.  

2. Solcreme er ikke kun til sommeren 

Solens UV-stråler har også en mærkbar effekt på din hud i de koldere måneder. Uagtet hvilken hudfarve du har, så vil en solcreme styrke dit forsvar mod stråling fra solen. Derudover er det ikke særlig mange mænd der bruger solcreme udenfor sommerperioderne, hvilket vi mener er en skam. Som nævnt før, så er det vigtigt at være godt dækket ind mod UV-stråler hele året rundt. Hvis du ikke ønsker mange forskellige produkter, så led efter en fugtighedscreme der indeholder SPF.  

Læs også: 4 gode råd til hudpleje

Solcreme mod tør hud

3. Bodylotion 

Kæmper du med tør og kløende hud, ikke blot i fjæset men på hele svineriet, så burde du nok kigge mod en bodylotion. Bodylotion er stadigvæk ikke ligefrem blandt mændenes foretrukne produkt og ærlig snak, det er nok fordi der faktisk skal gøres en indsats. Produktet kræver måske mere om blot 30 sekunder at anvende og det kan skræmme flere fra at bruge det. Finder du tid i din travle hverdag til at påføre en bodylotion efter badet, vil du mærke betydelige ændringer. Særligt hvis du har kløende, irriterende og tør hud. Det gør en kæmpe forskel for dit korpus lige at få en omgang med dette og jo oftere du bruger det, desto hurtigere kan du slippe af med dine skavanker.