Forbyggelse af rynker

Kunne du godt tænke dig at blive klogere på hvordan du holder huden frisk og fri for rynker? Så læs med her! Vi kigger nærmere på hvilke tiltag man kan benytte sig af. 

Hvorfor opstår rynker? 

Først og fremmest, så vil vi gerne slå fast, at der absolut intet er i vejen med rynker. Det er en naturlig proces i hudens udvikling og ingen af os, slipper uden om det. For nogle, kan rynker sågar tilføje lidt karakter til ansigtet og virke kærkomment. Hvis du alligevel gerne vil være fri for rynker, i en for tidlig alder, så forstår vi dig godt. Vi har derfor samlet lidt viden og råd til forebyggelse af rynker, men først, lad os kigge lidt på hvordan de egentlig opstår.  

Grundlæggende så ældes huden for alle, hvilket naturligvis også forklarer hvorfor der er stor forskel på hvordan en 9-årig og 90-åriges hud ser ud. Huden mister sin elasticitet gennem årerne, fordi produktionen af kollagen aftages med tiden. Denne proces kan forværres af en række faktorer, herunder soleksponering og visse livsstilsvaner. I takt med at du bliver ældre, vil din hud også blive tyndere og tørrere. Kombinerer du førnævnte, med mangel på fugt, vil du også være mere udsat for dannelse af rynker.

Solcreme mod rynker

Brug solcreme

Nu har vi talt om hvordan rynker opstår, er det helt på sin plads at tale om, hvad du selv kan gøre, for at hindre dette. Noget nævneværdigt i denne sammenhæng, er at genetik spiller en afgørende rolle, hvad angår udviklingen af rynker. Der kan nemlig være stor forskel fra person til person på, hvor godt rustet ens hud er mod rynker. Vi har derfor forholdt os til almene, men stadigvæk nyttige råd til hvad man kan gøre, uagtet alder, genetik osv. 

Læs også: 4 gode råd til hudpleje

Fugt og vand  

Det andet råd er at du under ingen omstændigheder må undvære en fugtgivende creme til dit ansigt. En almindelig fugtighedscreme sørger for at holde din hud hydreret og fugtig. Dette giver huden elasticitet og styrker dens forsvar.  

Næste gode råd er et vådt en af slagsen, nemlig vand! Sørg nu for at drikke rigelig med vand. Vandmangel kan ikke blot mærkes, men også direkte ses på kroppen. Hvis du får indtaget nok vand i løbet af dagen, vil du med garanti ikke bare være friskere, men faktisk også se bedre ud.  

Forebyggelse af rynker, glas vand

Sov dig til succes 

Du kan faktisk også komme sovende til succesen, den er god nok, det afhænger dog af hvordan du sover. Hvis du almindeligvis ikke sover på ryggen, så udsætter du faktisk din hud for ekstra pres, hvilket kan spottes i form af mærker og rynker. Derudover kan du overveje om du skal skifte pudebetrækket til et af silke. Undersøgelser viser at silke ikke er lige så hårdfør mod huden og derfor kan du med fordel investere i et sengesæt af silke. Dette vil mindske friktionen på huden og ligeledes forhindre slid. 


Regelmæssig rygning har ingen positiv indvirkning på dit helbred, ej heller på din hud. Rygning fremprovokerer nemlig aldring af huden. Så kvit smøgerne hvis du ikke ønsker at udøve mere pres på din hud og sundhed generelt.