Skægolie

Skægolie er kort fortalt, en olie du smører i skægget for at pleje og vedligeholde det. En mere teknisk forklaring på hvad en skægolie gør, er at den fugter skægget og huden under. 

Hvorfor skægolie? 

Den minimerer fremkomsten af skæl og tørre hudflager i skægget. Endvidere sørger den for at skægget bliver blødere og mere medgørligt. Ligesom hårolie, giver det skægget et glansfyldt og velredt udtryk. Krummer og andre madrester har derved også svære ved at samle sig hvis du anvender skægolie.  

Selve produktet består af en eller flere fugtgivende olier, der blandes sammen. På baggrund af hvilken type olie der er anvendt, kan man differentiere skægolierne ud fra eksklusivitet, pris og kvalitet. Generelt set, er skægolier mere velegnet til dem der har et kortere skæg. Døjer man med et kløende skæg, kommer skægolien en til undsætning. Leder man derimod efter et produkt, der giver skægget hold, så skal du nok overveje en skægvoks i stedet for. 

Læs også: 3 gode råd til skægpleje

Påføring af skægolie 

Det er meget lige til. Du tilføjer den ønskede mængde i håndfladen og ganske nænsomt massér du skægolien gennem hænderne og derefter ind i skægget og skægrødderne. Et godt tip her, er at du kommer helt ind til huden, da den kræver næring for at du kan gro sunde og stærke hår. Hvis muligt, anbefales det at man påfører skægolien lige efter badet. 

Begrundelsen for dette er, at huden under skægget bliver eksfolieret og olierne kan dermed nemmere absorberes. For at opnå den maksimale pleje, bør man påføre skægolie igen om aftenen, evt. inden du går i seng, således har skægget de bedste forudsætninger for at holde sig sundt.  

Skægolie
Skægolie fra barberians

Men hvilken skægolie kan vi anbefale?  

Vi har tidligere i vores bokse haft skægolier med fra Raw Naturals, Barberians CPH og fra Recipe for men, hvilket har været en stor succes for vores medlemmer.  

Skægolien fra RAW Naturals, som navnet også hentyder, er ekstremt fokuseret på at udvikle produkter, som kun indeholder naturlige ingredienser. Slip for indhold, der ikke er sundt for kroppen og lad naturen gå sin gang, på dit badeværelse, uden det bliver for hippieagtigt.  

Recipe for Mens skægolie er en beroligende og konditionerende skægolie. Lavet af en frisk blanding af naturlige olier og ekstrakter, plejer, blødgør og tilføjer glans, hvilket efterlader dit skæg perfekt plejet og let at kæmme.