Historien bag movember

Movember startede med en e-mail, 30 mænd og en skør ide

Travis Garone og Luke Slattery sad med en drink i Melbourne og diskuterede, hvordan overskæg næsten var forsvundet fra modetrends verden over. Det fik dem til at fremtryllede ideen om at dyrke overskæg sammen.

Garone sendte en mail med titlen ‘Er du mand nok til at være min mand?’ med en ambition om at bringe overskægget tilbage. Det gjorde at 30 fyre i 2003 var klar til at deltage, og på grund af interessen for ideen besluttede både Garone og Slattery at formalisere konceptet for at skabe en bevægelse, der nu hjælper mænds mentale og fysiske sundhed.

Gruppen på de 30 mennesker i Melbourne besluttede, at de ville gå uden barbering i 30 dage. Det gjorde de for at øge bevidstheden om prostatakræft og depression hos mænd. I løbet af de følgende år voksede bevægelsen og blev efterlignet i flere andre lande. I 2012 blev Movember Foundation rangeret blandt verdens 100 bedste nonprofitorganisationer af Global Journal.

Movembers første officielle år

Man afholdt den første Movember den 1. november i 2004.  Dette var det første ‘officielle’ år for Movember og i samme ombæring begyndte Movember Foundation-velgørenhedsorganisationen at afholde arrangementer.

Arrangementerne skulle skabe opmærksomhed om mænds helbredsproblemer samt indsamle penge til velgørenhed. I Australien og New Zealand fokuserer Movember bevægelsen også på psykiske problemer som depression.

Tre år senere breder Movember trenden sig flere lande, herunder Canada, Storbritannien, Sydafrika, USA, Tjekkiet, Danmark, Grækenland, Israel, Cypern og Spanien. Velgørenhedsorganisationen afholder i dag kampagner i 21 nationer og næsten fem millioner individer har deltaget siden 2003.

De har indsamlet mere end 735 millioner dollars og støttet mere end 1.000 mandlige sundhedsinitiativer, med et bredere fokus på prostatakræft, testikelkræft, fysisk inaktivitet og dårligt mentalt helbred.

Denne bevægelse er en sjov og underholdende måde at hjælpe mænds sundhed på. Og samtidigt med det er nemt at deltage, så hvorfor ikke prøve det selv? Nu har du undskyldningen for at gro en god skovsnegl.

Vi på HerreBox derfor valgt at der i november udgaven af HerreBox, vil være skægplejeprodukter til dem der ønsker at gro eller vedligholde deres skæg. Dem uden, er der selvfølgelig tænkt på, da de i stedet vil modtage barberingsprodukter.