hårskæl topbillede

Nu er det tid til at tage sin hårskæl seriøst! Ønsker du at slippe af med hårskæl kan du nemt få 5 gode råd i denne artikel, men først skal vi høre lidt om hårets historie.

Hår kan sige meget om en person, ligeledes kan mangel på samme. Faktisk så har vores fascination af hår, rødder helt tilbage til det gamle Egypten. 

Dengang var man allerede meget bevidst omkring ens præferencer for styling af håret. Derudover anså man kvinder der dekorerede deres hår med blomster, som værende af høj social status. Både drenge og piger barberede også deres hoveder, bortset fra en lille fletning på siden.

Denne fletning blev kaldt “Lock of Youth” og blev holdt indtil puberteten. Efter puberteten adopterede drenge og piger traditionelle mænds og kvinders frisurer.

Mænd havde også dengang en tendens til at favorisere kortere frisurer, dog blev skulderlangt hår til mænd almindeligt i det antikke Grækenland.

Ligesom med egypterne, blev hår et symbol på velstand og vedligeholdelsen af samme, havde også en stor betydning. Det tyder nemlig kraftigt på, at både egypterne og grækerne forsøgte sig med hjemmelavede remedier, at farve grå hår og hindre hårtab. 

Dog er der et problem som plaget vores hår siden tidernes morgen, nemlig hårskæl! Her får du 5 gode råd til hvordan du kan mindske eller helt undgå hårskæl og irriteret hovedbund.

1. Brug mindre shampoo og mindsk fremkomst af hårskæl

Lider du af tør hovedbund eller oplever meget skæl i håret, kan du med garanti skrue ned på forbruget af shampoo, som noget af det første. 

De fleste har en tendens til at bruge mere shampoo end hvad godt er. Af naturlige årsager, har du formentlig ikke en teske i badeværelset, men hvis du prøver at sigte efter at bruge hvad der ville svare til 1-1½, er du godt på vej. 

Hvis dette virker helt ad h til, så bare vær opmærksom på hvor meget du bruger og forsøg at skære ned.

Det vigtige er bare at, du ikke tømmer en kvart flaske/tube hver gang du går i bad.  

2. Sørg for at vaske hårprodukter ud 

Du bruger helt sikkert et eller andet, til at style manken med og det er også helt fint, så længe du bare giver håret en skyller når dagen er omme.

Særligt hvis du lider af meget hårskæl, så er det virkelig vigtigt, at du får renset håret fri fra voks, gelé og lignende. 

3. Hold afstand til hårtørreren 

En god huskeregel er at holde hårtørreren omtrent 20 cm. væk fra håret. 

Anvender du den kraftigste styrke og holder den tæt på hovedbunden, vil det skabe irritation og i værste tilfælde, fremskynde hårtab. 

Skru ned for varmen og hold afstand, ja det kunne næsten lyde som et råd fra sundhedsmyndighederne. Uagtet hvad, så er dette en hjælp til dig der lider af hårskæl.  

hårskæl blogbillede

4. Formindsk dit forbrug af balsam 

Ligesom shampoo, så kan du med garanti, holde lidt igen med anvendelsen af balsam/condtioner. Vi ville ikke anbefale at bruge det på daglig basis, men derimod 2-3 gange om ugen. Særligt hvis du har meget kort hår, så kan du næsten helt undgå at bruge det, hvis hårskæl er et stort problem.  

5. Benyt antiskælshampoo  

Har du benyttet dig af alle ovenstående vejledninger og stadigvæk ikke er kommet hårskæl til livs, eller leder efter den dovne løsning, så har vi et sidste es i ærmet. Nemlig den fantastiske opfindelse, antiskælshampoo! 

Vi har tidligere i vores abonnementsbokse, haft en lækker antiskælshampoo med fra Recipe for men, hvis to hovedingredienser er: 

Piroctone Olamin: Svampedræbende middel, der bekæmper gæringen i hovedbunden, som er ansvarlig for skæl. 

Pebermynteolie: Stimulerende, kølende og kløelindrende. Generelt set, så hjælper det heller ikke, at du så bare tømmer antiskælshampooen, den skal du også bruge varsomt, ellers går det ikke!

Se om der er noget med i denne måneds boks mod hårskæl.