Her får du en nem guide til vedligeholdelse af dit hår, både kort og lang hårlængde. 

Trin 1: Klipning

Sørg for at give din frisør en detaljeret beskrivelse i hvordan du gerne vil klippes, det mindsker chancen for at du sidder tilbage en klipning du ikke er tilfreds med.  

Trin 2: Brug også balsam

Balsam hjælper dig til sundere hår. Du skal dog være opmærksom på hvilken balsam du benytter, da nogle af dem henvender sig til specifikke hårtyper såsom fint hår, skadet hår eller til hår der mangler glans osv. Når du bruger balsam, skal du sørge for kun at gøre brug af det i hårlængderne, da større mængder balsam skader din hårbund og efterlader håret fedtet. Føler du at håret virker fedtet efter du har brugt balsam, kan du passende ændre rækkefølgen af shampoo og balsam. Shampooen vil sørge for at vaske overskydende fedt og olie af. 

Trin 3: Tør håret 

De fleste mænd bruger kun håndklæde og lader håret lufttørre. Dette kan dog give problemer med at opnå den form af tekstur du ønsker. Håret tørrer nemlig på den måde det sidder. Dette kan give problemer med at style håret på den måde du gerne vil. Brug i stedet en føntørrer og en kam til at tæmme håret, og få det til at sidde og se ud som du ønsker det. Når du skal bruge en føntørrer findes der en god tommelfingerregel. Hold føntørreren 20 cm væk fra håret, vælg en lav styrke og vift med føntørreren undervejs i processen. Ved at følge disse råd, brænder du hverken dig selv eller dit hår.

Frisør der passer ens hår

Trin 4: Styling 

Hvis du har fulgt alle de andre trin, vil du opleve at det er meget nemmere at style håret, lige på den måde du gerne vil. Undgå at røre for meget ved dit hår efter du har sat det op. For meget berøring kan føre til at håret mister form, fylde og kan blive fedtet. Det kan dermed give dig et slapt og rodet hår inden dagen er omme. Samtidig skal du huske på det engelske ordsprog ”less is more” når det kommer til hvor meget af hvert produkt du skal benytte dig af. mere du bruger, desto svære er det at vaske ud bagefter. I forhold til hvilket look du går efter og din hårtype, er der en del forskellige produkter som du kan benytte dig af.

Læs også: Sådan får du bedre hårstyling

De fleste af disse produkter er noget du helt sikkert vil møde i vores HerreBox abonnement. Ønsker du at se et specifikt produkt, er du altid mere end velkommen til at smide os en mail. Vi svarer så hurtigt som muligt og vi vil finde den bedste løsning til dig og dine behov.