Parfume

Parfume, deodoranter og regelmæssig hygiejne har stor betydning på din duft og fremtoning. Der findes derfor adskillige parfumer og duftfremmende produkter på markedet. Vi hjælper dig med at udvælge dem der passer bedst til dig. 

Hvorfor parfume? 

Som sagt har dufte og lugte en kæmpe betydning for hvilket indtryk, du efterlader hos andre. Det er en intim og personlig ting, som i den grad har en afgørende rolle i hvordan andre mennesker, opfatter dig. Derfor har din parfume mere at sige, end blot et fancy slogan og en interessant emballage. Gør dig selv den tjeneste og find ud af, hvad du har af favoritdufte inden du køber en parfume. 

Læs også: Gør dig klar til festen 

Hvad består en parfume af?

Parfumer er bygget op med forskellige noter af dufte og der kan være forskel på hvornår de bliver bragt i spil. Først har vi topnoterne, som næsen først opfanger, dog fordufter de allerede blot et par minutter efter. 

Dernæst har vi hjertenoterne, dem opfanger næsen nogle minutter senere og slutvis, kommer bundnoterne. De har længst effekt og bliver først rigtigt tydelige en halv time efter man har påført sin parfume.

Dette er så også den duft, der kommer til at gøre udtrykket af hele din parfume. Nu har vi talt lidt om opbygningen af diverse herreparfumer, lad os dykke ned i hvilke duftnoter er de mest populære blandt mænd. 

Parfume fra inferno e paradiso
duften af parfume

Hvilke duftnoter er de mest anvendte til herreparfumer?

Duftnoter som musk, træ og citrus kan man ikke gå galt i byen med. Som nævnt tidligere, så er parfume noget personligt, derfor skal du tage stilling til hvad du godt kan lide og spørge efter parfumer der indeholder disse duftnoter, fra hvor du køber dine parfumer. Derudover er det også vigtigt at finde ud af om, hvorvidt du ønsker en diskret eller kraftig duft. 

Har du dine præferencer på plads, handler det herfra mere om sammenspillet af din favoritduftnote med andre duftnoter. Skal du for alvor skille dig ud, så skal du gå efter de såkaldte niche parfumer.

De kommer fra mærker som har brugt mere energi på at sammensætte nogle unikke og anderledes duftnoter, end på branding og markedsføring, dog vil prisen formentlig også afspejle dette. 

Allergi og andre gener bør man selvfølgelig også være opmærksom på. Det ville være en skam at komme hjem med en parfume, som indeholder noget huden ikke kan tåle. Sørg derfor for at undersøge den pågældende parfume for indholdsstoffer, som potentielt kunne udgøre en risiko for dig. Endvidere kan du altid gå efter de svanemærkede produkter. 

Når det gælder udvælgelsen, gør du klogt i at tage god tid. Sørg også for at få prøvet den på din krop, fremfor et papir, da den ikke vil afsløre samtlige noter og den præcise effekt på din egen krop. Hvis muligt, så prøv en parfume, gå med den i en hel dag og tag derefter beslutningen om, hvorvidt du er glad for den. 

Hvordan får man mest ud af sin parfume? 

Så skal du jo selvfølgelig også anvende den korrekt! Det betyder at du ikke bare skal sprøjte den på håndleddene også gnide det ind i huden. Det smadrer faktisk duftnoterne. I stedet skal du sprøjte den på også lade den være, lad den tørre sig i ind i huden.  

At sprøjte parfumen på kroppens varme områder er også en virkelig god ide og kombinér det med at bruge parfume efter badet, når kroppen er fugtig. Hvis huden er tør, skal der meget mere parfume til, men dette kommer også med sikkerhed til at tømme din parfume noget hurtigere. Prøv også at undgå at sprøjte parfume direkte på tøjet, da ikke vil give den samme effekt af den. 

Det bedste du kan gøre er at have flere parfumer som du kan vælge imellem. Fin den parfume du helst vil anvende til festlige arrangementer, en til hverdagen og så sørg for at gør brug af bestemte parfumer om sommeren.