Fødder - God fodpleje

Du vil gerne have god fodpleje! Men hvordan?

Du skifter måske imellem flere forskellige par sko og købe nye af og til. Modsat sko, skal dine fødder holde hele livet, derfor er det vigtigt at du vedligeholder og passer godt på dem. I denne guide kommer vi ikke ind på hvilke slags sko du burde/burde ikke benytte dig af, men i stedet hvordan opretholder en sund fodpleje som helhed. Nedenunder kan du læse om de forskellige trin vi har udvalgt til dig, der ønsker det bedste til dine gåmakkere for livet.

God fodpleje

Skift jævnligt dine sokker 

Skift dine sokker jævnligt og gerne dagligt, på den måde undgår du at der opstår svamp og lugtgener. Ligeledes slipper du også af med ildelugtende fødder som ingen rigtig bryder sig om. Hvis du bor sammen med andre, vil de helt klart også foretrække lidt ekstra tøjvask end lugten af sure tæer i dagligstuen. 

Klip lige over    

For at undgå smerten ved negroende tånegle, skal du klippe dem lige over, fremfor at klippe dem i siderne. Således mindsker du chancen for, at de vokser nedad og skaber betændelse. Du skal selvfølgelig opsøge læge så snart du fatter mistanke. 

Læs også om: Nedgroede tånegle

Dine fødder skal også motioneres 

Hvis du ønsker en god fodpleje og du hører til den del af befolkning der ikke anvender fødderne, men derimod hænderne, når man skal spise. Så er der en vældig god chance for at du, ikke får motioneret dine fødder og tæer tilstrækkeligt. Brug lige et par minutter om dagen på at sprede dine tæer og vippe fødderne op og ned, dette styrker kredsløbet og din bevægelighed. Det skal altså arbejdes for at få en god fodpleje! 

Tør dine fødder ordentligt efter badet

Hudsvamp lever under fugtige forhold, derfor er det vigtigt at du tørrer dine fødder grundigt efter badet. Sørg også for at komme ind imellem tæerne. Hvis muligt, så anskaf dig et separat håndklæde, som du udelukkende tørrer dine fødder med.

God Fodpleje

Anvend fugtighedscreme til fødderne

Et særdeles godt tip til fodpleje, er at bruge en fugtighedscreme eller en decideret fodcreme efter du har været i bad. Det efterlader fødder hydreret og modstandsdygtige overfor hård/tør hud. Vi har allerede haft en fodcreme med i vores bokse, så det er bestemt et produkt du kan forvente at modtage, gennem din tid som medlem af HerreBox.