Mand med kaffe kop - i Pleje af skægget

Pleje af skægget er essentielt for dig, der ønsker et sundt og velplejet skæg over længere tid. Her får du nogle gode råd til nogle af de mest gængse udfordringer der kan være forbundet med det at have skæg.

Historien bag pleje af skægget

Mænd har dyrket og plejet deres skæg siden oldtiden, og i de efterfølgende år har det at bære skæg, været inde og ude af mode utallige gange. Dog har skægpleje altid været vigtigt i de tider skægget har været på mode.

Gennem historien er et skæg på forskellig vis blevet set som et modesymbol, en visning af mandlig virilitet, et udtryk for religiøs eller social overensstemmelse og som et symbol på oprør.

Uanset hvad grunden skulle være for at dyrke skægget, ligger der for mange mænd mere mening i det, end blot en undskyldning for ikke at magte bøvlet med konstant barbering. I de tidlige dage af det græske og romerske imperium var skæg, moderne blandt mændene.

Grækerne havde et frodigt, krøllet skæg, mens romerne foretrak pæne, trimmede skæg, og betragtede dem, som grækerne bar, som værende feminine.

Senere blev skæg dog frarådet i begge nationer, selvom de fremtrædende filosoffer fortsatte med at bære langt skæg som en indikator for deres visdom.  

Selvom det at have skæg, vil være en skiftende trend iblandt mænd, kan vi stadigvæk godt blive enige om, at et flot og velplejet skæg er noget der kræver vedligeholdelse. Vi dykker nu ned i gængse udfordringer du kan møde på din vej mod det perfekte skæg. 

Alt om pleje af skægget - mand kigger ud af vinduet

Problemer med skæl i skægget?

Skæl i skægget opstår når huden under skægget bliver tørt, præcis på samme måde som det gælder hårskæl. Du gør dig klogt i at anvende skægolie og bruge ansigtscreme, da det vil forbedre din hud generelt.

Derudover bør du overveje at skrue lidt ned for varmen under badet, da varmt vand kan være skyld i at udtørre din hud.

Har du mellem til langt skæg, er en skægbørste virkelig et redskab der kan gøre underværker. Slutteligt vil vi gerne henvise til en simpel 3 plans rutine der ikke blot vil afhjælpe mod skæl, men bidrage til helheden af at have et sundt skæg.

  1. Eksfolier huden samt skægget før brusebadet og gerne med brug af en skægbørste  
  2. Brug en kvalitets ansigts- eller skægvask 2-3 gange om ugen 
  3. Brug din yndlingsskægolie efter brusebad til at fugte skægget og forhindre tørhed.  
      
Alt om pleje af skægget

Hold skægget pænt og nydeligt med en skægshampoo 

En skægshampoo er til for at blødgøre og give glans til dit skæg. Hvis du oplever at dit skæg har til vane at blive bølget, eller på anden måde, ikke sidder som du ønsker det, så er en skægshampoo et godt redskab at tage i brug. Den sørger for at dit skæg forbliver medgørligt.

Læs også: 3 gode råd til skægpleje  

Kend forskellen mellem skægolie, skægbalsam og skægvoks

Gældende for alle produkter er, at de sørger for at gøre det nemmere at vedligeholde dit skæg, efter dit behov.

Skægolien egner sig til alle typer og længder skæg, da dens virke består i at holde skægget og huden hydreret. Derudover er skægolien med til at holde dit skæg friskt. 

Den største forskel på skægbalsam og olien, noget der typisk kan ses i ingredienserne og den efterfølgende konsistens. Skægbalsam er mere en pomade end en olie.

På grund af sin tykkere konsistens tager skægbalsam betydeligt længere tid om at blive absorberet end skægolie. Det betyder, at den også hjælper dit skæg med at forblive blødere i længere tid.

Hvis du kan lide at style dit skæg, vil en skægbalsam også give dig et stærkere hold. Dette gør det nyttigt for dem med længere, mere uregerlige skæg.  

Til slut kigger vi på skægvoksen og selvom den deler en række fælles ingredienser med skægolie og skægbalsam, tjener skægvoks et andet formål.

Skægvoks har en meget stærkere konsistens end enten olie eller balsam, og bruges primært som stylingprodukt.